Eduvier groeit door leerlingen van buiten Flevoland

Lelystad 3 augustus 2016
De toename van het aantal leerlingen dat speciaal onderwijs volgt bij scholen van onderwijsinstelling Eduvier komt vooral doordat er veel leerlingen van buiten Flevoland worden aangetrokken. Dat zegt bestuursvoorzitter Els van Doorn. Eduvier is voornamelijk actief in Lelystad maar heeft ook vestigingen in Almere en Emmeloord.

Ruimtegebrek
Vorige week werd bekend dat één van de scholen van Eduvier, De Anger in Lelystad, moet uitwijken naar een gebouw op een bedrijventerrein. Dit omdat de bestaande locatie volgend schooljaar te klein is. De verhuizing naar de rand van de stad viel verkeerd bij enkele ouders.

Enkhuizen & Hoorn
Vooral uit Enkhuizen en Hoorn komen volgend schooljaar veel leerlingen naar Lelystad toe. Die plaatsen hebben zelf geen voortgezet speciaal onderwijs op havo/vwo niveau en zijn dus op andere gemeenten aangewezen. Volgens Van Doorn kiezen zelfs leerlingen uit het zuiden van Friesland geregeld voor scholen van Eduvier in Lelystad. Onder andere omdat in die regio scholen sluiten en de scholen van Eduvier een goede reputatie hebben.

Vervoer
De gemeente Lelystad laat weten het geen probleem te vinden dat er er veel kinderen van buiten de stad in Lelystad onderwijs volgen. De gemeente waar de leerling woont is verantwoordelijk voor zaken als het leerlingenvervoer. De gemeente Lelystad zegt alleen een rol te hebben bij het regelen van huisvesting voor de scholen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer