Festival-icoon maakt jongleurs aan het lachen

ALMERE • Wo 3 augustus 2016 | 15:08 • Woensdag 3 augustus 2016 | 15:08
Zijn lach buldert over het terrein van het Jongleerfestival in Almere Poort. Gekleed in een groene tuinbroek met op zijn schouder een knuffelpapegaai maakt hij iedereen aan het lachen. Iedere bezoeker kent de excentrieke Duitser. Concertino is zijn naam. 

Sfeer
Al 17 jaar bezoekt Concertino het Europees Jongleerfestival. Aan kegelsgooien doet hij niet, hij noemt jongleren zelfs 'compleet gestoord'. Want waarom iets de lucht in gooien om het daarna weer op te vangen? Het gaat volgens Concertino om de sfeer onderling. Om de creativiteit die de deelnemers met elkaar delen. Jongleren is slechts een bijzaak. 

Lachworkshops
De Duitser geeft lachworkshops aan groepen van wel 250 festivalgangers. Hij plant deze steevast in de vroege morgen zodat deelnemers hun wekker moeten zetten. "Als je vroeg begint heb je energie voor de hele dag", zegt hij. "Ik ben verslaafd aan lachen en aan liefde. En dat werkt." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel