Vechten met jongleerkegels tijdens Fight Night

ALMERE • Do 4 augustus 2016 | 15:19 • Donderdag 4 augustus 2016 | 15:19
Je moet fit zijn, supersnel kunnen bewegen en zeer goed kunnen jongleren om enige kans te maken tijdens de Fight Night van het Europees Jongleerfestival. Het nachtelijke gevecht tussen topjongleurs is een vast onderdeel van het Jongleerfestival dat deze week wordt gehouden in Almere Poort.

Record 
Een record van 100 deelnemers deed mee aan de voorrondes. Slechts 16 van hen wisten zich te plaatsen voor de Fight Night in de topsporthal. In een 1 op 1 gevecht jongleren de deelnemers met drie kegels die zij continue in de lucht moeten houden. Tijdens het opgooien van de kegels proberen de jongleurs de kegels van de ander uit de lucht te slaan terwijl ze zelf doorgaan met jongleren. Als dit lukt wordt een punt gescoord. 

Winst
Een publiek van zo'n 1.500 man zag hoe jongleurs uit onder meer Duitsland, Turkije en Frankrijk het tegen elkaar opnamen. Het was de Duitse jongleur Jurgen Pfeiffer die er na een zinderende finale met de winst vandoor ging. Hij won de Fight Night voor de zevende keer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel