Eerste Eritreeërs volgende week in huurhuis

Lelystad 4 augustus 2016
Eerste statushouders volgende week in huurhuis
Naar verwachting eind volgende week verhuizen de eerste Eritrese statushouders van het hotel bij het vliegveld naar een huurwoning in de Lelystadse Waterwijk.

Woningbouwstichting Centrada is druk bezig huizen geschikt te maken voor de groep van in totaal 21 Eritreeërs. Ze worden over zeven huizen verspreid in de stad. Omdat er te weinig beschikbare woningen zijn om iedereen zelfstandig te laten wonen, gaan de Eritreeërs eerst met twee tot vier man samenwonen. 

Lelystad moet dit jaar 200 statushouders opvangen. Dat legt een enorme druk op Centrada, omdat er de laatste tijd steeds meer andere woningzoekenden bijkomen. Volgens de woningbouwstichting komt dat onder meer doordat meer mensen een goedkopere huurwoning zoeken. Toch verwacht Centrada dat dit jaar de taakstelling wordt gehaald.

Centrada ontkent dat statushouders worden voorgetrokken op andere woningzoekenden. Met de gemeente is afgesproken dat driekwart van het woningaanbod voor iedereen beschikbaar is. Het restant is bedoeld voor statushouders.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer