Lucht geklaard tussen weggeefwinkel en gemeente

DRONTEN • Do 4 augustus 2016 | 16:46 • Donderdag 4 augustus 2016 | 16:46
Bea Schaap heeft er vertrouwen in dat het goed gaat komen met haar weggeefwinkel in Dronten. Ze heeft donderdag gesproken met ambtenaren van de gemeente en volgens haar is daarmee de lucht geklaard.

Samen met de SP voerde Schaap woensdag actie bij het gemeentehuis. Ze vonden dat de gemeente Dronten te weinig deed om een goede plek te vinden voor de spullen van de weggeefwinkel. 

Lege panden
Donderdag is nogmaals afgesproken dat Schaap met een lijstje met leegstaande panden komt. De gemeente gaat dan per locatie na wat de mogelijkheden zijn.

De weggeefwinkel helpt mensen in nood aan kleding, voeding en huisraad. Eerder dit jaar won het 5000 euro van de gemeente voor 'Het beste idee van Dronten'. Tot nu toe gebruikt Schaap noodgedwongen haar huis als opslagruimte en dat staat nu helemaal vol. Volgens Schaap kan het initiatief alleen maar blijven voortbestaan als er nieuwe opslagruimte komt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel