"Slachtoffer geweld buschauffeur heeft hersenschudding"

Almere 6 augustus 2016
De 24-jarige vrouw uit Almere die donderdag is geschopt en geslagen door een buschauffeur in Almere Poort, heeft door het incident een hersenschudding opgelopen. Dat laat een familielid van haar weten. De vrouw heeft aangifte gedaan tegen de chauffeur.

Busrit
Donderdagmiddag stapte het slachtoffer met eten en drinken de bus in. De chauffeur sprak haar streng aan op de etenswaren. Volgens het familielid van het slachtoffer ging het om afgesloten verpakkingen en was het eten en drinken bedoeld voor een vriend van het slachtoffer.

Ruzie
Toen de vrouw later bij haar halte de bus wilde verlaten, sprak ze de buschauffeur aan op zijn eerdere opmerking. Dat schoot bij de chauffeur in het verkeerde keelgat. Hij pakte de vrouw bij haar schouder en probeerde haar volgens het familielid de bus uit te werken. Ze probeerde zich los te wurmen uit zijn greep en daarbij viel het drinken over de chauffeur. Op dat moment begon de chauffeur de Almeerse te slaan. Toen ze op de grond lag, schopte hij haar tegen haar hoofd. Vermoedelijk is deze schop de oorzaak van haar hersenschudding.

Getuigen
Andere passagiers in de bus zagen wat er gebeurde. Een van hen greep de buschauffeur en hield hem tegen toen hij de vrouw schopte. Vervolgens hebben de medepassagiers zich over het slachtoffer ontfermd.

Ontslag
De buschauffeur werkte voor Connexxion. Die heeft laten weten dat de chauffeur op staande voet is ontslagen na het incident. Het familielid van het slachtoffer laat weten tevreden te zijn met het ontslag, maar hoopt vooral dat de man wordt veroordeeld voor zijn gedrag en een gepaste straf krijgt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer