Veiligheid centraal op Meerpaaldagen

DRONTEN • Do 11 augustus 2016 | 15:43 • Donderdag 11 augustus 2016 | 15:43
De Meerpaaldagen in Dronten gaan donderdagavond van start. Het is de 25ste keer dat het festival op het Redeplein wordt gehouden. Vanwege het 25-jarig jubileum duurt het feest een dag langer dan normaal.

Veiligheid
De organisatie zet flink in op de veiligheid. In en rond de feesttent hangen vijftien beveiligingscamera's. Een groot deel daarvan kan 360 graden ronddraaien. Alles wat in de tent gebeurt wordt opgenomen. ''De camera's kunnen zo ver inzoomen, dat de menukaart bij de naastgelegen bar is te lezen", aldus festivalcoördinator Arijan Diender. 

In het naastgelegen controlecentrum worden de beelden in de gaten gehouden. Bij een vechtpartij of bij opstootjes kan de beveiliging direct inspringen. De beelden worden tot na het festival opgeslagen.

Kerk en optredens
Opvallend is dit jaar dat bezoekers tijdens de festiviteiten een bezoek kunnen brengen aan een popup-kerk. Op de muziekpodia zijn optredens van O'G3NE, Frans Duijts en Monique Smit en  Rowwen Hèze.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel