'Klachten over overlast studenten overdreven'

Dronten 12 augustus 2016
'Klachten zijn overdreven'
De klachten over overlast door studenten in de Florijn in Dronten zijn overdreven. Dat zegt Harrik Hofman, die zes jaar in het studentenhuis in de straat heeft gewoond. Hij geeft toe dat de studenten wat overlast veroorzaken, maar ze doen er alles aan om die beperkt te houden. 

Hofman zegt dat het met de hoeveelheid feestjes wel meevalt, maar met studenten wordt het nou eenmaal af en toe laat. In de zes jaar dat Hofman in het huis woonde, is volgens hem maar twee keer politie aan de deur geweest.

Geen alternatieven
Hij vindt ook dat studenten eigenlijk niet in een woonwijk thuis horen, maar er zijn volgens Hofman in Dronten geen alternatieven. "Als wij dit huis konden verplaatsen naar een industrieterrein hadden we dat gedaan", aldus Hofman. Studentenvereniging USRA erkent dat er weinig woonruimte voor studenten is.

Rol van de gemeente
De buren zeggen al 14 jaar overlast te hebben. Ze hebben het probleem aangekaart bij de gemeente. Die heeft de eigenaar van de woning opgedragen om met de studentenhuisvesting te stoppen. De studenten zouden er vanaf deze maand niet meer mogen wonen.

Volgens eigenaar Ostermeier klopt dat niet. De gemeente zou hem juist hebben laten weten dat de studenten kunnen blijven. Een gemeentewoordvoerder zegt dat er juridisch iets is misgegaan en dat over een paar weken meer duidelijk wordt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer