Nog geen oplossing voor studentenhuisvesting

Dronten 16 augustus 2016
Nog geen oplossing voor studentenhuisvesting
Burgemeester en wethouders van Dronten hebben nog geen oplossing voor problemen met de huisvesting van studenten en arbeidsmigranten.

Wat is het probleem?
Sommige Drontenaren, zoals een groep bewoners van de Florijn, hebben last van studenten die in een rijtjeshuis in een woonwijk wonen. Burgemeester Aat de Jonge had maandagavond een gesprek met een aantal bewoners van de Florijn. Hij zei juridisch gezien weinig voor ze te kunnen doen. 

Regelgeving niet waterdicht
De commissie bezwaar en beroep van de gemeente Dronten gaf de omwonenden vorig jaar gelijk waarop de gemeente de huiseigenaar dwong om de studenten te laten vertrekken. Maar onlangs constateerde diezelfde commissie dat de regelgeving niet waterdicht is en dat de studenten mogen blijven zitten. 

Nieuwe aanvragen
Er zijn nieuwe aanvragen ingediend voor het huisvesten van studenten en arbeidsmigranten in de gemeente. De gemeente Dronten wil 23 vergunningsaanvragen, waaronder die voor de Florijn, eigenlijk weigeren. Op basis van de regels kon de gemeente de aanvragen niet afwijzen. Die regels zijn inmiddels aangepast, maar de vraag is of dat op tijd is om de nieuwe vergunningen te weigeren. 

Meer tijd nodig
Het college heeft dinsdagochtend besloten meer tijd te nemen om naar een oplossing te zoeken. Wanneer burgemeester en wethouders met een voorstel komt is nog niet duidelijk. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer