Kritiek van bezwaarcommissie op kamerverhuur

Lelystad 17 augustus 2016
De vergunning voor kamerverhuur in een woning aan het Karveel in Lelystad is te gemakkelijk verleend. De gemeente moet dat besluit beter motiveren. Dat zei de Commissie Bezwaarschriften woensdagochtend tijdens een hoorzitting.

Sinds dit voorjaar wonen er studenten in het huis. De buren hebben daartegen bezwaar gemaakt. Zij zeggen nu al overlast te hebben en vrezen voor een waardedaling van hun woning. De gemeente liet dit voorjaar weten dat zij niet anders kon doen dan een vergunning voor kamerverhuur te verlenen.

"De gemeente overtreedt haar eigen norm"
De buren hebben hun bezwaren woensdag nog eens toegelicht. Volgens hen heeft de gemeente niet onderzocht of de komst van de studenten voor extra parkeeroverlast zorgt. Ook is er in de naaste omgeving al een pand met kamerverhuur, waardoor de gemeente de eigen norm zou overtreden. 

Volgens de Commissie Bezwaarschriften moet de gemeente alsnog beter motiveren waarom aan alle voorwaarden voor kamerverhuur is voldaan. Over een paar weken komt de Commissie met haar definitieve oordeel en een advies. Het college van burgemeester en wethouders moet vervolgens een besluit nemen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer