Ernstige en langdurige overlast voor automobilisten en treinreizigers

Almere 18 augustus 2016
Automobilisten en treinreizigers moeten vanaf vrijdagavond rekening houden met ernstige vertragingen en omleidingen als ze vanuit Almere richting de Randstad willen of andersom. 

Zeven dagen lang rijden er helemaal geen treinen richting Amsterdam en Hilversum/Utrecht en andersom. Komend weekend is daarnaast ook de snelweg A1 grotendeels afgesloten. 

Spoorbrug

ProRail werkt van vrijdagavond 19 augustus 21:30 tot vrijdagmiddag 26 augustus 12:30 aan twee nieuwe keersporen en 24 kilometer geluidschermen bij Almere. Daarnaast wordt de nieuwe spoorbrug bij Muiderberg op zijn definitieve plek geschoven en aangesloten op het spoornetwerk. De NS zet tijdens de werkzaamheden bussen in. Die rijden tussen Almere Oostvaarders en Weesp en Almere Oostvaarders en Hilversum. Ze maken gebruik van vluchtstroken op de A1 en A6.

A1 dicht

De A1 is vanuit Amsterdam richting Amersfoort/Almere tussen vrijdagavond 20:00 uur en maandagochtend 05:00 uur afgesloten. Richting Amsterdam zijn minder rijstroken beschikbaar. Vanaf zondag 22.00 uur tot maandag 05.00 uur is de A1 richting Amsterdam geheel afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Utrecht. De vertraging is in beide gevallen ongeveer een uur.

Aquaduct

Rijkswaterstaat grijpt het moment ook aan om een aantal grote werkzaamheden aan de nieuwe A1 af te ronden. Zo gaat de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal gedeeltelijk open en zal de A1 richting afslag Almere door het nieuwe aquaduct geleid worden.

Sluipverkeer

Om sluipverkeer te voorkomen zijn ook lokale wegen in Muiden en Muiderberg afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners en bedrijven binnen het afgesloten gebied hebben een toegangspas. De bussen die NS inzet zullen wel deze route rijden.

Tegelijkertijd

De werkzaamheden gelijktijdig uitvoeren levert volgens ProRail en Rijkswaterstaat per saldo de minste hinder op. Er is daarnaast bewust gekozen voor de zomervakantie om dat het dan een stuk minder druk is op de weg en het spoor. 

Ook N50 dicht 

Niet alleen bij Almere wordt er gewerkt dit weekend. Rijkswaterstaat sluit in het noorden van de provincie de N50 ook nog af.  Van vrijdagavond  20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur is de weg tussen Ens en Emmeloord in beide richtingen afgesloten. Tijdens deze weekendafsluiting worden de tijdelijke verkeersmaatregelen van de laatste fase van de verbreding van de N50 verwijderd. 

Verkeer vanaf de A6 Lelystad en Lemmer, richting Ens wordt omgeleid via de A6, afrit Urk en de N352. Verkeer vanaf de N50 Kampen en Ens richting Emmeloord wordt omgeleid via de N352, oprit Urk en A6 afrit Emmeloord.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer