Horselenberg: Verdere openstelling Oostvaardersplassen belangrijk

Lelystad 22 augustus 2016
Verdere openstelling Oostvaardersplassen belangrijk
Burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad wil graag dat er lodges en kampeermogelijkheden komen in het Hollandse Hout, zodat bezoekers langdurig kunnen verblijven in de Oostvaardersplassen. Dit natuurgebied is in de afgelopen tien jaar steeds verder opengesteld voor het publiek en de toename van overnachtingsmogelijkheden is volgens Horselenberg een goede manier om nog meer toeristen te trekken.

Scheidend burgemeester Horselenberg is altijd een groot voorstander geweest van de openstelling van de Oostvaardersplassen. De film 'De Nieuwe Wildernis' die in 2013 uit kwam leverde veel positieve publiciteit en extra bezoekers op. Ook het NK Schaatsmarathon op natuurijs dat in 2009 in de Oostvaardersplassen werd gehouden was volgens Horselenberg zeer geslaagd, net als de opening van het bezoekerscentrum in 2013.

Omroep Flevoland geeft Margreet Horselenberg deze week bij hoge uitzondering dagelijks het hoofdredacteurschap over twee minuten van de uitzending. Op 1 september vertrekt ze na 10 jaar als burgemeester van Lelystad. Op 13 september wordt haar opvolger Ina Adema geïnstalleerd. Horselenberg blikt terug op onderwerpen die zij belangrijk vond tijdens de tien jaar van haar burgemeesterschap.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer