Horselenberg: "We hebben hoog spel gespeeld"

LELYSTAD • Do 18 augustus 2016 | 17:46 • Donderdag 18 augustus 2016 | 17:46
Scheidend burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad zegt dat er hoog spel is gespeeld tijdens de redding van het ziekenhuis in die stad. In 2008 dreigde het ziekenhuis failliet te gaan. Horselenberg zegt dat ze tot het uiterste wilde gaan om met een oplossing te komen, waardoor het ziekenhuis behouden zou kunnen blijven voor de stad en de regio.

Tijdens de zogenoemde Nacht van Lelystad spraken zo'n twintig partijen tot vroeg in de ochtend met elkaar. Besloten werd dat ondernemer Loek Winter samen met de gemeente, provincie en het Rijk zou investeren om een faillissement te voorkomen. Zowel Horselenberg als Winter omschrijven die besprekingen als "gevaarlijk"en "hoog spel".

Omroep Flevoland geeft Margreet Horselenberg deze week bij hoge uitzondering dagelijks het hoofdredacteurschap over twee minuten van de uitzending. Op 1 september vertrekt ze na 10 jaar als burgemeester van Lelystad. Op 13 september wordt haar opvolger Ina Adema geïnstalleerd. Horselenberg blikt terug op onderwerpen die zij belangrijk vond tijdens de tien jaar van haar burgemeesterschap.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel