Horselenberg: Centrum verbeterd door broodnodige facelift

Lelystad 26 augustus 2016
Het centrum van Lelystad is er de afgelopen tien jaar fors op vooruit gegaan door de komst van horeca, terrassen en een winkelcentrum. Scheidend burgemeester Margreet Horselenberg kijkt tevreden terug op de ontwikkelingen, die het centrum volgens haar levendiger hebben gemaakt.

Voor jongeren nog te weinig
Bij haar aantreden op 1 februari 2006 trof Horselenberg een zandvlakte aan waar de gezelligheid ver te zoeken was. Ze vindt dat de burgemeesterskamer in een stadhuis altijd uitzicht moet hebben op terrassen, en dat is inmiddels gerealiseerd. Toch is de burgemeester nog niet helemaal tevreden. Vooral voor jongeren is er volgens haar nog steeds te weinig te doen in het centrum.

Omroep Flevoland geeft Margreet Horselenberg deze week bij hoge uitzondering dagelijks het hoofdredacteurschap over twee minuten van de uitzending. Op 1 september vertrekt ze, na tien jaar, als burgemeester van Lelystad. Op 13 september wordt haar opvolger Ina Adema geïnstalleerd. Horselenberg blikt deze zomer terug op onderwerpen die zij belangrijk vond tijdens haar burgemeesterschap.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer