Weinig verkeershinder in ochtendspits op A1

Almere 21 augustus 2016
Weinig verkeershinder in ochtendspits op A1
Vanaf de Almeerse stations worden bussen ingezet om de reizigers te vervoeren
Vanaf de Almeerse stations worden bussen ingezet om de reizigers te vervoeren
De verwachte verkeershinder op de A6 en de A1 van Almere naar Amsterdam viel maandagochtend mee. Rijkswaterstaat had gewaarschuwd voor een drukke ochtendspits doordat de werkzaamheden bij knooppunt Muiderberg zijn uitgelopen. Het verkeer kon tot 10:00 uur redelijk goed doorrijden. 

Tot 10.00 uur waren er drie rijstroken open richting Amsterdam, tussen 10.00 en 15.00 uur is dat beperkt tot één rijstrook en de wisselbaan. De reden is dat het asfalt op de A1 door sloop van de spoorbrug ernstig is beschadigd, zo meldt Rijkswaterstaat. Die schade wordt overdag hersteld.

Zondagmiddag dacht Rijkswaterstaat dat de snelweg richting Amsterdam maandagochtend helemaal niet gebruikt kon worden. Reden daarvoor is dat de werkzaamheden bij knooppunt Muiderberg uitliepen. 

De verwachting is dat tijdens de avondspits alle stroken op de A1 weer open zijn. Verkeer vanuit Almere dat via de A1 naar Amersfoort wil heeft geen last van de uitgelopen werkzaamheden. 

Vanuit Amsterdam in de richting Amersfoort is om 5.00 uur het nieuwe deel van de A1 open gegaan. Verkeer heeft geen last van de reparaties.

Geen treinen
Deze week rijden er geen treinen van Almere naar Weesp en naar Hilversum. Vanaf de Almeerse stations worden bussen ingezet om de reizigers te vervoeren. Dat levert deze maandagochtend drukte en vertragingen op van meer dan drie kwartier. Er rijden geen treinen vanwege werkzaamheden bij station Almere Centrum en vanwege het plaatsen van een nieuwe spoorbrug over de A1 bij Muiden.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer