Initiatiefnemer dierenopvang tevreden over eerste jaar

Lelystad 22 augustus 2016
Dierenarts Birgit Caminada uit Lelystad is ruim een jaar na de oprichting van haar Stichting Zuiderzee Zwerfdieren tevreden over het tijdelijk opvangen, medisch verzorgen en herplaatsen van dieren, die vaak ziek of verwaarloosd zijn. Het succes heeft volgens haar deels te maken met de professionele, actuele website en de wervende acties op Facebook. Minstens zo belangrijk zijn de 18 vrijwilligers die bij het opvangcentrum in de wijk Jol werkzaam zijn.

Nadruk op katten 
In de praktijk ligt de nadruk op hulp aan katten, maar er is ook aandacht en ruimte voor honden en kippen. Medewerkers van de stichting vingen 41 wilde katten die allemaal werden gesteriliseerd of gecastreerd. 21 dieren werden vervolgens bij particulieren ondergebracht, 20 gingen weer de vrije natuur in. Daarnaast zijn er 14 katten binnengebracht omdat hun eigenaren niet meer voor ze konden zorgen en voor deze dieren werd een nieuw huis gevonden. Op dit moment verblijven 15 katten in het centrum van de Stichting Zuiderzee Zwerfdieren.

Blij met samenwerking
Caminada is blij met de samenwerking die de stichting met meerdere organisaties heeft, omdat deze het dierenwelzijn bevordert. Zo brengt dierenasiel Gaus met een zekere regelmaat lastige gevallen naar de Jol. En er zijn ook goede contacten met Stichting Welzijn, die aan de bel trekt als blijkt dat een eigenaar om fysieke of financiële redenen niet meer voor een dier kan zorgen. Op die manier vallen zo min mogelijk viervoeters tussen wal en schip.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer