USRA zoekt oplossing voor overlast studenten

DRONTEN • Do 25 augustus 2016 | 19:58 • Donderdag 25 augustus 2016 | 19:58
Studentenvereniging USRA uit Dronten wil de problemen op het gebied van studentenhuisvesting in kaart brengen. Waar studenten klagen over een tekort aan kamers in Dronten, klagen verschillende bewoners over overlast door studenten. De studentenvereniging heeft voor beide partijen een enquête op haar website gezet.  

Voorzitter Anouck Gaastra van USRA wil er voor zorgen dat zoveel mogelijk studenten in Dronten kunnen wonen, zonder dat buren overlast ervaren.

Fout van de gemeente
Door een vormfout moest de gemeente Dronten nogal wat studentenhuizen een vergunning verlenen, terwijl de buurt juist over de bewoning had geklaagd. Zo kregen bewoners van de Florijn vorig jaar gelijk toen ze bezwaar maakten tegen een studentenhuis in hun wijk. Maar omdat de regelgeving niet waterdicht is, mogen de studenten nu toch blijven zitten

De studentenvereniging wil met de resultaten van de online vragenlijst de situatie, in overleg met de gemeente, verbeteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel