Tolsma-Grisnich wil 'tweede Emmeloord' in Idaho

EMMELOORD • Ma 29 augustus 2016 | 11:19 • Maandag 29 augustus 2016 | 11:19
Machinefabrikant voor aardappelopslag Tolsma-Grisnich uit Emmeloord wil een grote vestiging openen in de Amerikaanse staat Idaho. Idaho staat ook wel bekend als 'de aardappelstaat' van Amerika. 

De bedoeling is om eind dit jaar van start te gaan in Idaho. Het hoofdkantoor van Tolsma-Grisnich staat in Emmeloord. Dat zal volgens CEO Pieter Wesseling ook de plek blijven waar alle kennis zit en waar de basis voor de machines wordt gelegd. In Idaho komt dan een montage- en serviceafdeling. Daar worden de onderdelen uit Emmeloord in elkaar gezet en zitten monteurs die defecte machines snel kunnen herstellen. 

Tolsma-Grisnich heeft ook een grote vestiging in Rusland, maar daar gaat het slecht vanwege de politieke en financiële situatie van het land. Door de verminderde omzet in Rusland is er nu meer capaciteit om in Amerika uit te breiden. Een wens die het bedrijf al langer had.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel