Almere zoekt goed idee voor restafval

ALMERE • Di 30 augustus 2016 | 18:48 • Dinsdag 30 augustus 2016 | 18:48
De gemeente Almere daagt het bedrijfsleven uit om met een businessplan te komen dat ervoor zorgt dat het restafval in de stad hergebruikt kan worden als grondstof voor nieuwe producten. Hiervoor schrijft Almere de competitie Upcycle City uit. De gemeente wil samen met de winnaar het idee verder uitwerken op basis van co-financiering.

De kosten voor de voorbereiding en de start van de competitie zijn geschat op 110.000 euro. Het college van burgemeester en wethouders wil dit betalen uit de pot Aanjaaggelden Innovatie. Het voorstel wordt donderdag op de politieke markt besproken.

Ook wil het college 15.000 euro uittrekken voor het project Slim in Haven. Dat project maakt onderdeel uit van een samenwerking met kennisorganisatie TNO. Het project richt zich op het realiseren van vernieuwende woningen via renovatie zodat bewoners langer gezond en veilig thuis kunnen blijven wonen. De woningen moeten energieneutraal worden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel