Groenhorst Lelystad populairder dan ooit

LELYSTAD • Wo 31 augustus 2016 | 13:39 • Woensdag 31 augustus 2016 | 13:39
De agrarische school Groenhorst Lelystad is het nieuwe schooljaar met meer leerlingen dan ooit tevoren begonnen. De school telt nu 400 vmbo-leerlingen. Om die te huisvesten, is deze week de nieuwbouw met vijf extra lokalen in gebruik genomen.

Volgens directeur Erik Wijtsma is de school zo populair omdat zij kleinschalig is. Daardoor is er veel aandacht voor de leerlingen, wat zich vertaalt in goede resultaten. Zo slaagden in 2014 alle leerlingen voor het eindexamen. De meeste leerlingen komen tegenwoordig uit Lelystad zelf, waar ze voorheen vooral elders uit de polder kwamen.

Hoewel Groenhorst agrarisch en groen onderwijs geeft, kiest maar een derde van de leerlingen uiteindelijk voor deze richting. De rest stroomt na het vmbo door naar mbo of havo op een andere school in Lelystad. Groenhorst verwacht de komende jaren te groeien tot maximaal 500, maar groei is geen doel op zich. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel