Statenleden positief over Nationaal Park Nieuw Land

FLEVOLAND • Wo 31 augustus 2016 | 21:08 • Woensdag 31 augustus 2016 | 21:08
Statenleden zijn overwegend positief over het plan om verschillende natuurparken in Flevoland tot één Nationaal Park te vormen. Dat bleek woensdagavond bij de presentatie van de plannen. 

Het natuurpark moet Nationaal Park Nieuw Land gaan heten en bestaat uit de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en een deel van het Markermeer. De provincie verwacht dat dit park veel bezoekers gaat trekken en het imago van Flevoland zal verbeteren. Om de status van Nationaal Park te realiseren, doet de provincie mee aan een wedstrijd van het ministerie van Economische Zaken.

Unieke natuurgebieden
De provincie benadrukt in de plannen het unieke karakter van de natuurgebieden. Het gaat om natuur die is ontstaan op land dat door mensen is gemaakt, en die zich nog volop ontwikkelt.

Op 15 september worden de plannen ingeleverd bij het ministerie. Dan is ook een website voor het Nationaal Park Nieuw Land klaar en komt er een promotiefilmpje. Het publiek moet daarna het Mooiste Natuurgebied van Nederland kiezen. Ook is er een vakjury die de ideeën beoordeelt.

De winnaar van de wedstrijd wordt in november bekendgemaakt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel