Politie betreurt commotie over stripboekje

Almere 1 september 2016
De politie betreurt het dat een kerkgemeenschap in Almere een bezoek van de politie heeft ervaren als intimiderend en als inbreuk op de vrijheid van meningsuiting. Dat schrijft de politie in een verklaring.

Agenten bezochten de kerk omdat die in de Parkwijk huis-aan-huis een kritisch stripboekje over de islam verspreidde. Volgens de politie brachten de agenten het bezoek na signalen uit de wijk. Volgens de politie is het haar taak actie te ondernemen bij signalen die de rust en veiligheid in een wijk kunnen beïnvloeden. De politie zegt daarin geen partij te kiezen en het te betreuren dat ze er onvoldoende in geslaagd is de boodschap over te brengen. 

Volgens predikant Stan Kamps van de Lighthouse Baptist Church gaf de politie in het gesprek aan dat hij beter kan stoppen met het verspreiden van 'islamkritische boeken'. Dit omdat hij anders wellicht een steen door een raam kan verwachten van boze moslims. Volgens de politie maakt het deel uit van de rol van de politie om op het effect van iemands handelen te wijzen. 

De PVV-fractie in Almere vindt dat de politie een verkeerde keuze heeft gemaakt en dat het verzoek het boekje niet te verspreiden in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer