Rondweg Dronten kost 3,1 miljoen extra

Dronten 1 september 2016
Zo komt rondweg De Passage eruit te zien
Zo komt rondweg De Passage eruit te zien - Google Maps
De rondweg De Passage bij Dronten wordt definitief 3,1 miljoen euro duurder dan oorspronkelijk gepland. Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten in een brief aan Provinciale Staten. De weg gaat nu in totaal 13,3 miljoen euro kosten. VVD-Gedeputeerde Jaap Lodders hoopte de overschrijding te kunnen beperken, maar blijkt hier niet in te zijn geslaagd.

De Passage is een nieuwe weg die parallel komt te lopen aan de Dronterringweg. Hij moet het verkeer bij Dronten beter later doorstromen.

Extra kosten voor nieuwe weg
De provincie trok aanvankelijk bijna 10 miljoen euro voor de nieuwe weg uit. In september vorig jaar kondigde Lodders aan dat er vier miljoen euro extra nodig was doordat er straks niet 80 maar 100 kilometer per uur mag worden gereden. Ook is het ontwerp van de brug van de Lage Vaart aangepast. De gedeputeerde ging er toen nog vanuit dit extra bedrag nog te kunnen verminderen.

Dronten
Donderdag werd ook bekend dat de gemeente Dronten 150.000 euro extra moet bijdragen aan de weg. Daarmee moet het team worden betaald dat het project leidt. De aanleg van de weg duurt namelijk langer dan verwacht.

De aanleg van de Passage is ruim een jaar later klaar dan gedacht. Volgens de gemeente wordt de rondweg op 1 januari 2018 opgeleverd. De provincie meldt in haar brief eind 2017.

Teleurgesteld
Dronten betaalde eerder mee, zodat de weg juist sneller aangelegd kon worden. Daarom werken er ook ambtenaren van Dronten mee aan dit project. De gemeente reageerde vorig jaar dan ook teleurgesteld op de vertraging, maar zou niet opdraaien voor de extra kosten. Dat gebeurt nu dus toch. Al denkt het college van burgemeester en wethouders het bedrag te kunnen betalen uit het budget dat is gereserveerd voor de aanleg van de rondweg.

Gemeenteraad
De gemeenteraad van Dronten moet nog goedkeuring verlenen aan het extra budget van 150.000 euro. Binnen nu en twee maanden start de aanleg van de Passage.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer