Gemeente vraagt hulp Rijk bij asbestdaken

LELYSTAD • Vr 2 september 2016 | 12:44 • Vrijdag 2 september 2016 | 12:44
Het aantal huizen met asbestdaken is in Lelystad zo groot, dat extra hulp van het Rijk nodig is bij het oplossen van de problemen. Lelystad wil hiervoor proefgemeente worden.

Die boodschap heeft een topambtenaar van het ministerie van Infrastructuur en Milieu meegekregen tijdens een werkbezoek aan Lelystad. De wethouders Van den Heuvel en Fackeldey hebben directeur Veiligheid en Risico's Peter Torbijn de wijken met asbestdaken laten zien.

Lelystad telt ruim 1.200 huizen met asbestdaken. Die moeten van het Rijk in 2024 zijn vervangen. Doordat de asbest in veel gevallen op rijtjeshuizen zit, is vervanging complex. Ook kunnen veel inwoners de kosten van gemiddeld 10.000 euro niet betalen. 

De gemeente hoopt dat het Rijk met een landelijke oplossing komt, zoals bij de funderingsproblematiek. Daarbij is er financiële hulp en expertise beschikbaar voor eigenaren van een huis, dat door grondwater is aangetast.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel