Wetsvoorstel regionale omroepen uitgesteld

Flevoland 2 september 2016
Een wetsvoorstel om de regionale omroepen te moderniseren is uitgesteld. Staatssecretaris Sander Dekker van Media heeft het wetsvoorstel vrijdagmiddag niet ingediend bij de ministerraad. Er is te weinig draagvlak bij de 13 omroepen. De bezuiniging van 17 miljoen euro gaat wel door. 

De regionale omroepen hadden zelf een plan gemaakt om gezamenlijk veel geld te besparen. Dekker wilde dat met de nieuwe wet mogelijk maken. Maar onlangs bleek dat juridisch niet mogelijk te zijn. Tegen een aangepast wetsvoorstel maakten acht omroepen bezwaar. Zij denken dat ze dan te veel zelfstandigheid en onafhankelijkheid verliezen. 

Vijf omroepen, waaronder Omroep Flevoland, vinden dat het aangepaste wetsvoorstel wel genoeg garanties biedt voor onafhankelijke journalistiek. Hun ondernemingsraden riepen Dekker afgelopen week op om het wetsvoorstel toch in te dienen. De bezuinigingen zouden anders ten koste gaan van de redacties en de programma's. 

De staatssecretaris houdt het wetsvoorstel nu aan en roept de regionale omroepen op om bij de bezuinigingen de redacties zo veel mogelijk te ontzien. Omroep Flevoland moet nu zo'n 1 miljoen euro bezuinigen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer