Restaurant Breed ook na kort geding nog niet open

Almere 7 september 2016
Restaurant Breed aan het Noordeinde in Almere mag nog niet open. De eigenaren hadden in een kort geding gevraagd om een drank- en horecavergunning. De kort gedingrechter kent die niet toe en verwijst de zaak naar de bestuursrechter.

De exploitanten van het zogenoemde wereldrestaurant hadden al open willen zijn, maar waren vergeten op tijd de benodigde horecavergunning aan te vragen. Die procedure loopt verdere vertraging op omdat burgemeester Weerwind eerst advies wil afwachten van het bureau Bibob, dat de integriteit van de eigenaar onderzoekt. Daarmee wordt nagegaan of er crimineel geld in de zaak omgaat. De officier van justitie had aangeraden dit te doen, het is niet duidelijk waarom.

De eigenaren hadden gehoopt via de rechter alsnog op korte termijn een vergunning te krijgen. Maar de rechter vindt dat de uitbaters bij de bestuursrechter in Utrecht hadden moeten zijn, waar ook al een zaak loopt. De rechtbank voegde daar nog aan toe dat de gemeente het recht heeft om te wachten op het advies van Bureau Bibob.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer