Studenten boos over voorstel GroenLinks

Dronten 8 september 2016
Studentenvereniging USRA is boos op GroenLinks Dronten omdat deze partij de studenten in het dorp buiten de gemeenschap zou willen plaatsen. GroenLinks Dronten publiceerde zondag een persbericht waarin staat dat studentenbewoning in de dorpskernen van de gemeente moeten worden verboden. Bewoners klagen al tijden over overlast van studentenhuizen in de woonwijken.

Aeres Hogeschool moet volgens GroenLinks op haar eigen terrein voldoende huisvesting bieden aan de studenten. De arbeidsmigranten die er nu zitten, zouden elders ondergebracht moeten worden. Daarbij noemt de partij industrieterrein Poort van Dronten. 

"Dialoog in plaats van verdomhoekje"
De oplossing van de politieke partij valt bij studentenvereniging USRA niet in goede aarde. "Wij ontkennen zeker niet dat er studentenhuizen zijn die tot overlast in de buurt leiden. Maar in onze samenleving past het beter om de dialoog aan te gaan om samen tot de gewenste oplossing te komen, in plaats van een grote groep inwoners van Dronten in het verdomhoekje te plaatsen en te bestempelen als notoire veroorzakers van overlast", stelt USRA-voorzitter Anouck Gaastra. 

Goede relatie met de buurt
Volgens Gaastra zijn Dronten en studenten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Af en toe problemen door studentenhuizen in woonwijken horen er bij, stelt ze. "Maar in bijna alle situaties waarin studenten in woonwijken wonen, is er sprake van een goede relatie met omwonenden."

Oplossing niet van deze tijd
"Wij vinden het heel vervelend dat de discussie die de laatste weken oplaait, de kloof tussen de studenten en omwonenden groter maakt. De oplossing die GroenLinks aandraagt, is niet van deze tijd en is zeker niet de route die wij voor ogen hebben.’’

Vermast nodigt studenten uit
Fractieleider Paul Vermast van GroenLinks Dronten schrijft in een weblog dat zijn partij studenten helemaal niet wegzet als niet-welkome inwoners. Hij stelt dat de belangen van vaste inwoners zwaarder wegen dan die van tijdelijke, zoals studenten. "Ik nodig USRA uit om daarover op een constructieve manier te willen meedenken in plaats van dramatisch te doen over polarisatie en uitsluiting. Mijn deur staat open. Altijd welkom, ook voor een biertje!"

De fractie van GroenLinks wil het onderwerp bespreken in de gemeenteraadsvergadering van 29 september en verwacht dat meerdere partijen het met hen eens zijn.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer