Tevredenheid over raadsvergadering op locatie

ALMERE • Do 8 september 2016 | 21:36 • Donderdag 8 september 2016 | 21:36
Zowel politici als bewoners zijn tevreden over een raadsvergadering die donderdagavond in Almere op locatie werd gehouden. In basisschool Het Spectrum kwamen de twee groepen samen om over een langlopende kwestie te praten: de kleuren van de huizen in de Regenboogbuurt.

Door de gemeenteraadsvergadering in de buurt voelden de wijkbewoners zich door de politiek serieus genomen. Bovendien was de drempel om naar de vergadering te komen lager, vonden ze.

Kleuren behouden of niet
De gemeenteraad wil net als veel bewoners de originele kleuren in de wijk behouden. Bij de oplevering waren alle straten herkenbaar aan hun eigen kleur. Tegenstanders willen keuzevrijheid. Vooral de mate van die keuzevrijheid blijft onderwerp van discussie.

Wandeling door de buurt
De gemeenteraadsleden maakten voor de raadsvergadering begon een wandeling door de Regenboogbuurt. In de unieke bijeenkomst die volgde, konden bewoners vragen stellen de raadsleden. Het is de tweede keer dat de Almeerse gemeenteraad een vergadering buiten het stadhuis heeft gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel