Provincie wil toch 1,6 miljoen betalen voor kavel Swifterpark

Swifterbant 9 september 2016
De provincie wil een boer in Swifterbant toch bijna 1,6 miljoen euro betalen voor grond, die door een andere bestemming minder waard wordt. De provincie baseert het bedrag op twee nieuwe taxaties.  

Omwonenden spraken in februari nog hun verbazing uit dat de provincie aan de familie Van Dalen ruim 1,6 miljoen euro compensatie wilde betalen. De familie had grond eerder voor maar 122.000 euro van ProRail gekocht. Van Dalen wil op de kavel het natuurproject Swifterpark realiseren, een van de 22 projecten van Nieuwe Natuur.

De provincie heeft twee onafhankelijke taxaties laten uitvoeren. Op basis daarvan is de waardevermindering nu op 1,59 miljoen euro vastgesteld, 60.000 euro lager dan de boer had geclaimd. Van Dalen krijgt dit bedrag uitgekeerd zodra de provincie met hem een realisatieovereenkomst voor Swifterpark tekent.

Omwonenden zijn ook bang dat hun vee en pluimvee besmet raakt door vogels in Swifterpark. De provincie heeft daarom toegezegd om een second opinion te laten doen op eerdere onderzoeken van bureau Altenburg en Wymenga en het Centraal Veterinair Instituut (CVI) in Lelystad.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer