Almere wil meer studentenkamers in de stad

Almere 10 september 2016
Het aantal zelfstandige studentenwoningen in Almere moet de komende jaren flink toenemen. Dat zegt wethouder Tjeerd Herrema van Ruimtelijke Ordening. Vooral in het centrum van Almere Stad moeten tientallen kamers worden toegevoegd.  

Samen met wethouder René Peeters van onderwijs nodigt hij woningbouwcorporaties en studenten uit om mee te denken over dit onderwerp. Deze week schoven er al een aantal studenten aan. 22 september presenteren zij hun ideeën voor de invulling van een aantal lege panden in het centrum.

Het liefst ziet Herrema complexen ontstaan waar niet alleen studenten wonen, maar waar ook culturele broedplaatsen een plekje krijgen.

Ook hoopt Herrema een oplossing te vinden voor de wachttijden voor studentenwoningen. Alleen studenten van 18 jaar en ouder komen in aanmerking voor een kamer via Woningnet. Door de toewijzing op een andere manier te regelen, kunnen jongere studenten ook een kamer bemachtigen. 

Zelfstandige woonunits zijn populair onder Almeerse studenten. Voor 36 zogenoemde spaceboxen op de Odeonstraat schreven zich 150 studenten in. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer