Cameratoezicht De Munt gaat toch door

EMMELOORD • Vr 9 september 2016 | 11:11 • Vrijdag 9 september 2016 | 11:11
Er blijft volgend jaar toch camerabewaking op bedrijventerrein De Munt in Emmeloord. Beveiligingsbedrijf G4S heeft het contract met de Stichting Beveiliging De Munt alsnog verlengd.

In mei kondigde de stichting aan dat G4S had laten weten af te willen van het contract voor De Munt. Volgens de SBDM was dat een misverstand na de overname van G4S door Fair Bewaking, dat tot nu toe verantwoordelijk was voor het cameratoezicht.

De stichting is blij met het nieuwe contract, want dankzij cameratoezicht scoort De Munt al jaren laag op het lijstje van inbraken en criminaliteit. Camerabewaking is in 2010 in Emmeloord ingevoerd en wordt betaald door de ondernemers, de gemeente en het beveiligingsbedrijf.

Voor de bewaking van de terreinen met surveillance loopt via de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland (SBBF) een aanbesteding voor een nieuw contract voor alle Flevolandse terreinen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel