Woningen voor arbeidsmigranten aan Visvijverweg

Swifterbant 9 september 2016
Uitzendbureau Level One uit Emmeloord laat 148 huisjes voor arbeidsmigranten bouwen aan de Visvijverweg bij Swifterbant. Volgens het bedrijf is het de eerste keer dat er in Nederland op zo'n grote schaal woningen voor buitenlandse werknemers gebouwd worden.

Polenhotels zijn nu meestal verbouwde boerderijen, waarin een groot aantal migranten in één gebouw is ondergebracht. Level One zegt bewust voor 2-persoonsappartementen te kiezen.

De woningen aan de Visvijverweg krijgen een eigen terras, een eigen opgang, keuken-kamer, douche- en wc-ruimte en een afzonderlijke slaapkamer. Level One verwacht dat de werknemers harder zullen werken, als ze comfortabeler worden ondergebracht en in hun vrije tijd meer privacy hebben.

De 148 woningen komen op de plek van een boerderij die niet meer in gebruik is. De sloop van die boerderij is inmiddels begonnen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Weever uit Kampen dat ook mee investeert in de nieuwbouw. 

Volgens Level One worden de woningen gebouwd zonder heipalen voor de fundering. Voordeel hiervan is dat de huisjes gemakkelijk en milieuvriendelijk weggehaald kunnen worden als ze niet meer nodig zijn. Ook aan de Kuinderweg in Luttelgeest staat een complex met woningen voor arbeidsmigranten gepland.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer