Pieperfestival in de fout met Pannekoek

Emmeloord 9 september 2016
De organisatie van het Pieperfestival in Emmeloord is de fout ingegaan met het promoten van stand-up comedian Peter Pannekoek. Zijn optreden is wekenlang aangekondigd maar Pannekoek heeft nooit toegezegd dat hij naar Emmeloord zou komen. Dit vanwege een medische ingreep die hij onlangs moest ondergaan. 

De aanwezigen in de feesttent waren donderdagavond teleurgesteld dat de stand-up comedian er niet was. Toen Pannekoek donderdagavond wél aanschoof bij de tv-uitzending van Pauw, ontstond er bij sommige polderbewoners verontwaardiging over zijn afwezigheid. 

Pannekoek zegt dat hij maanden geleden gevraagd is om naar Emmeloord te komen, maar dat de organisatie toen al is meegedeeld dat dat waarschijnlijk niet zou lukken. Vorige week is dat door zijn manager bevestigd. Desondanks werden de festivalgangers donderdagavond pas van zijn afwezigheid op de hoogte gesteld. Pannekoek schrijft in een reactie op Facebook dat hij hoopt dat iedereen toch een leuk festival heeft gehad.

Voorzitter Eric Harsta van het Pieperfestival geeft toe dat er binnen zijn organisatie een fout is gemaakt, en dat dit anders aangepakt had moeten worden. Hij benadrukt dat Peter Pannekoek niets te verwijten valt.

De organisatie van het festival heeft vrijdag op de website de programmering van donderdag met terugwerkende kracht aangepast. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer