Hoge KNVB-onderscheiding voor Hans Engelvaart

Dronten 9 september 2016
Ere-voorzitter benoemd tot 'Lid van Verdienste'
Ere-voorzitter Hans Engelvaart van ASV Dronten is vrijdagavond benoemd tot 'lid van verdienste' van de KNVB. Dit is een bijzondere onderscheiding die door de voetbalbond niet vaak wordt uitgereikt.

Engelvaart was ruim 35 jaar actief binnen de KNVB, maar hij is onlangs gestopt. De afgelopen decennia was Engelvaart onder meer lid van de Verenigingsraad van de bond. Hij kreeg voor zijn inzet al eens een gouden KNVB-speld.

De KNVB kent regelmatig onderscheidingen toe, als erkenning voor de inzet van verenigingsvrijwilligers of ‘eigen’ KNVB-officials met een lange staat van dienst. Afhankelijk van de lengte van de ‘diensttijd’ en de zwaarte van de functie zijn er verschillende onderscheidingen: een zilveren en gouden scheidsrechtersspeld, een zilveren en gouden KNVB waarderingsspeld, lid van verdienste, bondsridder en tot slot: erelid van de KNVB.

Tijdens de bijeenkomst buiten bij ASV Dronten is vrijdagavond ook Harm Bies uit Lelystad door de bond onderscheiden. Bies was tientallen jaren actief als vrijwilliger voor de KNVB.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer