'Druk statushouder op sociale huurmarkt neemt af'

Almere 11 september 2016
De druk van statushouders op de sociale woningmarkt in Almere neemt af. Dat schrijft woon-wethouder Tjeerd Herrema in een brief aan de gemeenteraad. Dat komt met name omdat meerdere statushouders samen in één huis terechtkomen.

De wethouder schrijft verder dat er een inhaalslag is gemaakt met het huisvesten van asielzoekers met een verblijfstatus. Dit jaar moet de gemeente Almere 680 statushouders huisvesten. Dat is inclusief 181 mensen die eigenlijk al vorig jaar een huis hadden moeten krijgen. In het eerste half jaar hebben 261 statushouders een dak boven hun hoofd gekregen.

Daarnaast spreekt de wethouder met particuliere verhuurders over het huisvesten van deze asielzoekers. Ook loopt het aantal alleenstaande statushouders die woonruimte zoeken terug. 

Totaal
In totaal kregen 768 woningzoekenden in de eerste zes maanden van dit jaar een woning toegewezen. Minder dan een derde van die woningen ging naar urgenten, ex-gevangen en tbs'ers en overige voorrangskandidaten. De meeste woningzoekenden vonden een huis met een huur tussen de 410 euro en 629 euro. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer