Stichting Bootvluchteling redt 350 mensen

ZEEWOLDE • Zo 11 september 2016 | 22:14 • Zondag 11 september 2016 | 22:14
Het reddingschip Golfo Azzurro van de stichting Bootvluchteling uit Zeewolde heeft dit weekeinde 350 vluchtelingen uit de Middellandse Zee gered. Dat meldt de stichting op haar website.

De vluchtelingen zaten in een boot die waarschijnlijk onderweg was van Libië naar Malta. De meeste van hen hadden verschijnselen van uitdroging en hadden last van zeeziekte.

De stichting Bootvluchteling heeft eerder dit jaar een vissersschip laten ombouwen om reddingsoperaties te kunnen doen op de Middellandse Zee. Aan boord zitten hoog opgeleide vrijwilligers. Zij hebben veel kennis op het gebied van het redden van drenkelingen. Zaterdag voer het schip voor de eerste keer uit.

De stichting Bootvluchteling werkt samen met de Italiaanse kustwacht en marine. Met de Golfo Azzurro verwacht de organisatie dagelijks vele kinderen en volwassenen  te kunnen redden van de verdrinkingsdood. Vorig jaar waren vrijwilligers van de stichting actief op Lesbos en in de Griekse wateren.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel