Leerlingen eerder vrij door tropenrooster

URK • Ma 12 september 2016 | 13:46 • Maandag 12 september 2016 | 13:46
Leerlingen van nagenoeg alle basisscholen op Urk hebben dinsdag en donderdag een tropenrooster vanwege het warme weer. De lessen beginnen al om acht uur en gaan door tot 13:00 uur. Woensdag zijn de leerlingen sowieso al eerder vrij.

Omdat de temperaturen kunnen oplopen tot dertig graden, vinden de schoolbesturen het onverantwoord om de reguliere lestijden te handhaven. Volgens directeur Eldert Schouten van overkoepelende schoolvereniging Rehoboth is het tropenrooster sinds 2001 niet meer zo massaal ingesteld op Urk.

Meerdere scholen in de provincie werken deze week met een tropenrooster. Bijvoorbeeld basisschool De Zevensprong in Emmeloord. Gemeenten raden ouders aan berichten van scholen goed in de gaten te houden. Scholen mogen volgens de onderwijsinspectie zelf beslissen over hun lesroosters, zolang ze maar het verplichte aantal uren per schooljaar halen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel