Aeres broedt op honderden studentenkamers

DRONTEN • Ma 12 september 2016 | 15:10 • Maandag 12 september 2016 | 15:10
Aeres Hogeschool in Dronten is in gesprek met een aantal partijen over de bouw van enkele honderden studentenkamers. Die kunnen komen in nieuwbouw bij de Campus aan de Drieslag, maar die locatie is nog niet zeker. Dat zegt vice-voorzitter Joep Houterman van de Aeres Groep, waar de landbouwschool in Dronten onder valt. 

De Campus biedt nu al huisvesting aan 280 studenten, maar dat is onvoldoende om alle 1900 studenten op de Dronter hogeschool onderdak te bieden. Daarom is er een marktconsultatie gedaan. 

Het plan van Aeres is niet direct gericht op de overlast van studenten die in de gemeente wonen, waarover de laatste weken veel is te doen. De school vindt dat studenten als huurders en buren een eigen verantwoordelijkheid hebben om overlast te voorkomen.

Hoewel een document over de studentenhuisvesting spreekt over realisatie vanaf januari, kan Houterman niet zeggen wanneer de eerste paal de grond in gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel