Extra raadsvergadering over vermeende aanrandingen

Almere 12 september 2016
De PVV heeft de extra vergadering aangevraagd
Er wordt woensdagavond een extra gemeenteraadsvergadering gehouden in Almere over een aantal vermoedelijke aanrandingen in de Parkwijk. De vergadering is aangevraagd door de PVV-fractie.  

Aanleiding voor dit verzoek is een bericht op de lokale nieuws-website Almere-Nieuws. Daarin wordt gemeld dat er in de Parkwijk meerdere meisjes slachtoffer zijn geweest van een aanrander. Buurtbewoners die de politie hebben gealarmeerd zouden daar vervolgens niks meer over te horen hebben gekregen.

De politie en de gemeente Almere wilden maandag aan Omroep Flevoland geen informatie geven over deze kwestie.

Breder debat
De VVD heeft dit weekend al schriftelijke vragen gesteld over dit onderwerp. De PVV wil niet op de beantwoording van die vragen wachten, maar er op korte termijn helderheid over krijgen. Daarom wil de partij in een extra raadsvergadering een breder debat voeren over het handelen en de wijze van communicatie van de Almeerse politie.

Extra vergadering
Donderdag is normaal gesproken de dag dat de gemeenteraad van Almere vergadert. Aanstaande donderdag is er echter een studiedag voor de raadsleden.

Volgens de Gemeentewet kan de burgemeester een extra vergadering uitschrijven wanneer minimaal een vijfde van het aantal raadsleden daarom vraagt. De PVV-fractie bestaat uit voldoende leden om dat percentage te halen. De vergadering kan pas definitief doorgang vinden als meer dan de helft van het aantal gemeenteraadsleden aanwezig is.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer