Geen alternatief voor ULV-baan in Flevoland

LELYSTAD • Di 13 september 2016 | 11:40 • Dinsdag 13 september 2016 | 11:40
Voor ultralight-vliegtuigjes is in Flevoland geen andere plek te vinden die acceptabel is voor alle betrokkenen. Het is dan ook niet terecht dat de ULV-vliegers de provincie verwijten dat die hen in de kou laat staan. Dat stelt gedeputeerde Jaap Lodders.

Donderdag sluit op Lelystad Airport de start- en landingsbaan voor ultralight-vliegtuigen, omdat op die plek volgend jaar de terminal voor het grote vliegveld wordt gebouwd. De ULV-vliegers zijn boos op de provincie en Schiphol en beschuldigen hen van loze beloften. Woensdagmiddag hielden zij een symbolische uitvaart van hun grasbaan.

Een bemiddelaar heeft in opdracht van de provincie samen met de vliegbedrijven gezocht naar twee mogelijke nieuwe plekken binnen Flevoland, maar die zijn beide afgevallen. Een locatie bij Marknesse ligt te dicht bij een geplande vliegroute voor grote vliegtuigen. Een veld bij Espel is volgens Lodders afgevallen omdat de ULV-vliegers die te ver weg vinden. Nu wordt gekeken of de ultralight-vliegers kunnen verhuizen naar Vliegveld Hilversum of Teuge. Zelf bekijken de vliegers de mogelijkheden voor een plek bij Harderwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel