Wegenwacht druk met pechgevallen door hitte

Flevoland 14 september 2016
Bijna 1000 pechmeldingen meer op deze warme woensdag
De ANWB krijgt door de hitte bijna 15 procent meer pechmeldingen. De ANWB heeft extra personeel ingezet om gestrande automobilisten te helpen. 

Auto's hebben door de tropische temperaturen problemen met de motorkoeling, er zijn veel lekke banden en ook accu's begeven het. Daarnaast kampen auto's met elektrische storingen doordat draadjes en kabels te warm worden. De temperatuur in een auto kan in de volle zon oplopen tot ver boven de 50 graden. De ANWB adviseert automobilisten voor het rijden de koelvloeistof en het oliepeil te controleren. De juiste bandenspanning kan een klapband door hitte voorkomen. 

Op een gewone woensdag rukt de Wegenwacht ruim 3200 keer uit. Verwacht wordt dat deze woensdag bijna 4000 keer een beroep gedaan zal worden op de ANWB. 

Fikse brengt gekoeld water
Wegenwacht Henk Fikse werkt in Flevoland. Op woensdagochtend had hij de ene melding na de andere. Zo strandde een vrachtwagen door een klapband en kon een automobilist niet verder doordat vocht in de remvloeistof door de hitte was gecondenseerd. Volgens Fikse vergeten veel mensen bij tropische temperaturen genoeg water mee te nemen. "Als je in een file komt zoals vanochtend bij Almere dan sta je al snel uren in de volle zon. De temperatuur in de auto loopt dan snel op en dan heb je water nodig." Voor uitgedroogde automobilisten heeft Fikse dan ook een koelkast vol flesjes water bij zich. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer