Politie heeft geen duidelijk signalement aanrander

Almere 15 september 2016
Aanrandingen waren in één buurt
De politie heeft geen duidelijk signalement van de dader of daders van de aanrandingen in de Almeerse Parkwijk. Als er een duidelijk signalement zou zijn, had de politie dat volgens een woordvoerder wel verspreid. 

De Almeerse PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk heeft om het bekendmaken van het signalement gevraagd. Op Twitter zegt hij dat de politie weigert het signalement van een kinderaanrander te verspreiden. Van Dijk vindt dat ouders hun kinderen moeten kunnen beschermen.Verband tussen zaken onduidelijk
Woensdagavond gaf burgemeester Franc Weerwind tijdens een extra raadsvergadering toe dat het afgelopen jaar twee keer aangifte is gedaan van aanranding in de Parkwijk en dat een derde incident wordt onderzocht. Volgens de politie is nog niet duidelijk of er een verband tussen de drie zaken is. Er is alleen duidelijk dat de voorvallen zich in dezelfde buurt hebben voorgedaan. 

De extra raadsvergadering was aangevraagd door de PVV, nadat de lokale nieuwssite Almere Nieuws zaterdag over de aanrandingen had bericht. De politie en de gemeente wilden in de dagen daarna niets over de zaak kwijt. 

Wel of geen publiciteit
De beslissing om de aanrandingen in de Parkwijk niet naar buiten te brengen, is genomen door het Openbaar Ministerie. Dat maakt bij zedenzaken altijd een paar afwegingen. Daar is een landelijke richtlijn voor. Zo kan publiciteit het leed bij slachtoffers verergeren. Ook kan publiciteit het onderzoek belemmeren doordat verklaringen van slachtoffers beïnvloed worden. In gevallen waarin dader en slachtoffer elkaar kennen, zal het Openbaar Ministerie niet zo snel de publiciteit zoeken. Dat gebeurt eerder als er sprake is van 'de engerd uit de bosjes'. 


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer