Buurtbemiddeling helpt bij overlast houtrook

ALMERE • Do 15 september 2016 | 14:55 • Donderdag 15 september 2016 | 14:55
Gezellig de houtkachel of de barbecue stoken op een warme zomeravond, het geeft naast gezelligheid ook veel rook. Daar kunnen de buren flink last van hebben. Om problemen tussen buren op te lossen, zet de gemeente Almere bemiddelaars in.

Het CDA in Almere vroeg de gemeente in augustus om maatregelen vanwege de grote overlast van houtrook. Zo opperde de partij onder meer een verbod op houtkachels in nieuwbouwwijken.

De gemeente zegt de problemen met houtrook te kennen. Af en toe komen er meldingen van burgers over rookoverlast. Almere zet dan bemiddelaars in om met die bewoners tot een oplossing te komen.

Stookverbod is onmogelijk
Een houtrookvrije woonwijk is volgens de gemeente niet mogelijk. Hierdoor zou de landelijk wetgeving namelijk moeten worden aangepast. Ook verwacht Almere dat een stookverbod het probleem niet zal oplossen omdat bewoners dan nog steeds houtskool kunnen branden in een vuurkorf of barbecue.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel