Man vervolgd voor ongeval met hoogwerker

Dronten 15 september 2016
Een man uit het Gelderse Oosterwolde wordt vervolgd voor een ongeval met een hoogwerker. Bij het incident, in mei vorig jaar in Oosterwolde, kwam een man om het leven en raakten nog elf andere mensen gewond. Onder hen vielen twee zwaargewonden, waaronder een 10-jarige jongen uit Dronten.

De hoogwerker werd tijdens een oldtimershow gebruikt om bezoekers een uitzicht over het terrein te bieden. Volgens het OM mocht de man uit Oosterwolde het apparaat wel besturen, maar was hij niet bevoegd om ermee te werken.

Door onbekende oorzaak kantelde de hoogwerker en viel hij voorover. Er zaten op dat moment vijf volwassenen en acht kinderen in het bakje. Volgens het OM hadden dat er maximaal drie mogen zijn. Het dodelijke slachtoffer stond op de grond en werd geraakt door de vallende hoogwerker.

De bestuurder van de machine moet zich op 28 november voor de rechter verantwoorden.

De organisatie en de werkgever van de man zijn niet als verdachte aangemerkt. Volgens het OM is in de aanloop naar het evenement afgesproken dat de hoogwerker niet als attractie werd ingezet. De werkgever zou de man ook geen opdracht of toestemming hebben gegeven om de machine te gebruiken om mensen omhoog te tillen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer