Doek valt definitief voor weggeefwinkel

Dronten 15 september 2016
Bea Schaap uit Dronten stopt definitief met haar weggeefwinkel. Het lukt haar niet om een nieuwe locatie te vinden en ze blijft zich niet gesteund voelen door de gemeente.

De afgelopen vijf jaar runde ze de weggeefwinkel vanuit haar huis. Ze zamelde spullen in die ze weggaf aan mensen met weinig geld. Maar door de toegenomen drukte in het laatste jaar, kon ze dit niet langer vanuit huis doen.

Schaap vond dat de gemeente haar moest helpen aan een geschikt onderkomen. Samen met de SP voerde ze in augustus nog actie bij het gemeentehuis voor steun. De gemeente bleef op het standpunt staan dat ze zelf een pand moest zoeken, maar wilde wel helpen bij het aanpassen van regels of het bestemmingsplan. 

Volgens Schaap heeft de gemeente de plekken die ze aandroeg allemaal afgewezen. Wethouder Peter van Bergen zegt het jammer te vinden dat het zo gelopen is. Volgens hem heeft de gemeente echt haar best gedaan voor Schaap en er veel tijd in gestoken. Vooral ook omdat de weggeefwinkel als een goed initiatief werd gezien. 

Inmiddels heeft Schaap de meeste spullen die ze had weggegeven. Ze heeft alleen nog wat speelgoed over, dat ze tijdens de feestdagen wil gaan uitdelen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer