Burgemeester: 'blowverbod echt nodig'

Dronten 15 september 2016
Het blowverbod in de gemeente Dronten komt er omdat politie, buitengewoon opsporingsambtenaren, maar ook burgers daar om hebben gevraagd. Dat zei burgemeester Aat de Jonge donderdagavond tijdens een commissievergadering. Daar werd gediscussieerd over het voorstel om blowen in het openbaar in de gehele gemeente te verbieden.

Veel politieke partijen zetten daar vraagtekens bij, en vroegen zich af of een verbod wel echt iets toevoegt aan bestaande manieren om overlast aan te pakken. Dat is volgens De Jonge zeker het geval. 

Hoe vaak er nu sprake is van overlast door blowen in Dronten is niet duidelijk. Dit omdat er nu in de praktijk niet wordt opgetreden tegen dit soort overlast. Het verbod betekent overigens niet dat blowers in Dronten voortdurend aangepakt gaan worden. Dit gebeurt alleen als dat echt nodig is, aldus De Jonge.

Eind september stemt de gemeenteraad definitief over het blowverbod, dat onderdeel uitmaakt van de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening. Die gaat dan op een aantal punten gewijzigd worden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer