Extra geld voor jongeren met psychische problemen

ALMERE • Vr 16 september 2016 | 6:51 • Vrijdag 16 september 2016 | 6:51
De gemeente Almere trekt 1,6 miljoen euro extra uit voor de jeugd-ggz. Het geld is bedoeld om jongeren met ernstige geestelijke problemen of dyslexie te helpen. Volgens de gemeente is het geld dat voor 2016 is uitgetrokken onvoldoende en lopen de wachtlijsten op. Jongeren in Almere mogen van de gemeente niet langer dan drie maanden op de wachtlijst staan.

Sinds begin vorig jaar zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugd-ggz in plaats van de zorgverzekeraars. Maar het budget is door het Rijk met 12% gekort. Uit onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren blijkt dat het gebruik van de jeugd-ggz in Almere jaarlijks juist met 3% groeit. Vorig jaar ontstonden daardoor ook al geldtekorten.

De gemeente Almere probeert de kosten te verminderen door psychische problemen bij jongeren eerder te ontdekken en aan te pakken. Bijvoorbeeld door het aantal ggz-deskundigen in huisartsenpraktijken uit te breiden en door hulp te bieden op scholen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel