Omwonenden De Deel krijgen bescheiden schadevergoeding

Emmeloord 16 september 2016
Drie omwonenden van De Deel in Emmeloord krijgen van de gemeente Noordoostpolder een veel lagere schadevergoeding voor de waardedaling van hun appartementen dan zij hadden gevraagd. De claims van zeven andere omwonenden zijn afgewezen.

De bewoners van het gebouw 'Residence De Deel' stellen dat hun woning door de jarenlange onzekerheid over de toekomst van het plein in Emmeloord minder aantrekkelijk is geworden. De waarde van de appartementen zou daarom sinds 2007 veel meer gedaald zijn dan die van vergelijkbare woningen in Emmeloord.

De gemeente liet een taxatiebureau naar de zaak kijken en betaalt twee bewoners nu 1.250 euro. Een derde krijgt 1.375 euro. Volgens de woordvoerder van de bewoners zijn de toegekende bedragen veel lager dan de werkelijke geleden schade. Hij wil zelf geen bedragen noemen, maar bevestigt wel dat de bewoners niet voor een paar duizend euro een procedure zouden zijn gestart.

De tien bewoners moeten nu binnen zes weken besluiten of ze akkoord gaan met het aanbod van de gemeente of dat ze er bezwaar tegen aantekenen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer