Gemeente staat er financieel goed voor

DRONTEN • Ma 19 september 2016 | 10:24 • Maandag 19 september 2016 | 10:24
De gemeente Dronten staat er financieel goed voor. Dat zei wethouder Ton van Amerongen maandag bij de presentatie van de begroting 2017. Volgend jaar verwacht hij zelfs drie ton over te kunnen houden. Ook voor de jaren erna ziet het er goed uit.

De wethouder houdt nog een kleine slag om de arm. Het is nog niet geheel duidelijk hoeveel geld de gemeente van de rijksoverheid ontvangt uit het Gemeentefonds. 

De bezuinigingen die de gemeente in voorgaande jaren doorvoerde, zorgen volgens Van Amerongen voor het positieve beeld. Ook trekt de economie weer aan. Dat betekent dat de lokale belastingen voor inwoners ongeveer gelijk kunnen blijven aan die van dit jaar.

Ook is er ruimte om wat meer te investeren in veiligheid, toezicht en handhaving van asbestverwijderingen en in de gebiedsontwikkeling langs het Veluwemeer, het zogeheten Flevo Funfields. De gemeente wil voor dit gebied een prijsvraag uitschrijven zodat daar een opvallend bouwwerk kan komen.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel