Twee shop-in-shop winkels openen in Stadshart

Lelystad 20 september 2016
In het centrum van Lelystad openen binnenkort twee zogenoemde shop-in-shop winkels. Welleuk start op 1 oktober in de Stadhuisstraat. Een week later opent kringloopwinkel De Groene Sluis een dependance in het Stadshart.

Welleuk
De winkel Welleuk is een initiatief van Jan en Jacoba Verdenius. In hun pand kunnen particulieren, ondernemers en verenigingen hun spullen verkopen, zonder dat ze erbij hoeven te zijn.

Geen commissie
Gebruikers brengen hun spullen naar Welleuk en richten zelf de kraam in. De verkoop en financiële afhandeling doen de eigenaren van de winkel. Daarvoor vragen zij geen commissie. Wie een marktkraam huurt, betaalt 25 euro per week. In het pand is ruimte voor zo'n 100 stands.

Kwaliteit
Het echtpaar Verdenius bestierde jarenlang een camping in Frankrijk en woont sinds een half jaar in Lelystad. Samen struinden ze langs rommelmarkten, kringloopwinkels en brocanterieën en kwamen zo op het idee om zelf een zaak te beginnen. Welleuk verkoopt geen dumpartikelen. De initiatiefnemers wilden per se een winkel in het centrum en zijn zeer te spreken over de locatie naast de Hema.

'De Groene Zus'
Welleuk krijgt concurrentie in het centrum. Op 8 oktober opent kringloopwinkel De Groen Sluis een dependance in het Stadshart: De Groene Zus.
Daar kunnen klanten een winkelkast huren en oude en nieuwe spullen verkopen. Alle winst die de winkel zelf maakt, gaat naar goede doelen.

Failliet
Op de tweedehands markt in Lelystad is het niet alleen maar hosanna. De Kringloopfabriek aan De Meent ging failliet en ook voor 'Flevoshops' - een bazaar met meerdere winkels - in de Stadhuisstraat is het doek gevallen.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer